top of page
kaba_tekstuuri.jpg

KABA

KAVEREIDEN KESKEN

KABACKAN POJAT

Joni, Niko ja Tatu

Kabacka päätyi monien sattumien kautta Tatun, Nikon ja Jonin hyppysiin. Alkusysäys yrittäjyyteen alkoi kehnosti organisoidulta rakennustyömaalta kesäkuussa 2018. Tupakkatauolla pojat kätteli. Sovittiin, että vuoden päästä ei enää näitä hommia tehdä.
 

Asia jäi muhimaan. Syksyn ja alkutalven aikana alkoi tapahtua. Pojat joi olutta vuoroin Jonin ja Nikon luona ja miettivät, että mitä keksitään. Vaihtoehtoja oli monenlaisia; kahvila, rautakauppa, lattiafirma ja Tortillataivas.
Tortillataivas ideaan tartuttiin ja liiketoimintasuunnitelmaa hiottiin pari kuukautta, kunnes se tuli valmiiksi. Sen kanssa ei onneksi pankkiin asti päädytty, sillä odottamaton käänne tapahtui – Into Seinäjoen järjestämässä "Minustako yrittäjäksi" -tapahtumassa Seinäjoen Yrittäjien omistajanvaihdosasiantuntija Aila Hemminki mainitisi, kuinka paljon helpompaa on ostaa valmis liiketoiminta, kuin lähteä tyhjästä.


Pojat olivat jo saaneet vihiä, että vuonna 2015 perustettu Mallas Kabacka on myynnissä. Tuon illan jälkeen he totesivat siinä olevan heidän tilaisuutensa. Pojat soittivat Sanna Harjulle, Mallas Kabackan perustajalle, joka oli nyt halukas priorisoimaan muihin asioihin. Tapaaminen meni ilmeisen hyvin ja kauppahinnasta päästiin sopuun. Sitten oli jäljellä enää helpoin osuus; rahoituksen saaminen kolmelle tyhjätaskulle, jotka eivät olleet päivääkään tehneet ravintola-alan hommia. He saivat kuitenkin rahoituksen järjestymään ja näin Mallas Kabackasta tuli heidän. Omistajanvaihdoksen myötä jätettiin Mallas-sana pois ja ruvettiin työstämään Kabackaa.

kabacka.jpg

UUSI KABACKA

Ei haluttais sanoa kliseisesti, et ollaan kaupungin olohuone, mut ollaanhan me.

10. toukokuuta 2019 vietettiin Kabackan avajaisia ja siitä alkoi tasainen lento kohti sydäntalvea. Poikia rupesi vähän jo rassaamaan, ettei jakkaroita riitä enää kaikille halukkaille ja niinpä aloitettiin uusien isompien tilojen metsästys. Sopivat tilat löydettiin nurkan takaa joulukuun tienoilla ja niitä pyöriteltiin päässä ja paperilla pari kuukautta. Lopulta he pääsivät uuden vuokranantajan kanssa sopimukseen ja vanha sopimus irtisanottiin. Remontti alkoi vuokranantajan toimesta.

 

Korona tuli Suomeen. Vuokranantajalle kerrottiin koronan aiheuttamasta ahdingosta ja sanottiin miten asiat on: meillä ei tuu riittämään rahat tähän projektiin. Mitä tehdään? Poikien vuokranantaja, Keijo Kitinoja, on mainittava nimeltä, sillä lähes välittömästi hän kysyi, että pystyttekö te tehdä sen remontin laskutustöinä, kun teillä on rakennustausta kaikilla? "No tottakai voidaan!", kaikui vastaus yhdessä kuorossa – ei muuta kuin kiska kiinni ja haalarikaupoille.

Loppu on historiaa – Uudet tilat aukesivat asiakkaille kesällä 2020 ja täällä viihtyvät niin Kabackan pojat, heidän työntekijänsä kuin asiakkaatkin. Tervetuloa!

bottom of page